Widget Image
O nas
Smo strokovnjaki na področju montaže pnevmatik, servisiranju osebnih, tovornih in gospodarskih vozil. Prav tako vam nudimo strokovno čiščenje DPF fltrov, polnjenje klimatskih naprav, kleparska dela in popravila ter obnovo podvozij. Vedno smo odprti za nove veščine, naše znanje pa pridno nadgrajujemo ob vsaki priložnosti.
Kontakt
asgrm@siol.net
+386 (40) 943 996
Breg pri Litiji 53, 1270 Litija
DELOVNI ČAS: 08:00 - 17:00
Breg pri Litiji 53, 1270 Litja
Kontakt: ‭+386 40 943 996‬
Avtoservis GRM - Litija / Novice  / Kdaj zamenjati pnevmatike?

Kdaj zamenjati pnevmatike?

Vsako leto se novembra srečujemo z obvezno menjavo pnevmatik. 15. november in 15. marec pomenita konec letne/zimske sezone za jeklene konjičke. Obvezna pa je tudi izbira »podkovanega« vulkanizerja.

Izbira ustreznih in varnih gum je ključnega pomena za zanesljivo vožnjo, zato pravočasno poskrbite za menjavo pnevmatik.

Razlog, zakaj jih nujno potrebujete je ta, da poletne pnevmatike prenehajo zagotavljati pravi in varni oprijem, ko temperatura pade pod 7 stopinj Celzija. Ker so letne gume zasnovane za višje temperature in drugačne razmere, hitro začnejo izgubljati svojo funkcionalnost in posledično tudi oprijem na mokri podlagi. Zimske pnevmatike so narejene iz drugačne gume, ki se ne strdi tako enostavno. Imajo tudi bolj zapleten vzorec tekalne plasti, kjer se voda in sneg ne zatakneta niti pri nizkih temperaturah. S tem je zagotovljena varnost med vožnjo.

Zakon o cestnem prometu določa najnižji dovoljeni profil pnevmatike 3 mm. Prav tako je potrebno biti pozoren na to, v kakšnem stanju so vaše gume, njihova življenjska doba je namreč nekje med 5 in 10 let. Če ne veste, v kakšnem stanju so vaše gume, vam bomo s svojim znanjem na pomoč z veseljem priskočili mi.

Z dosledno menjavo pnevmatik boste poskrbeli za njihovo daljšo življenjsko dobo. Kot strokovnjaki pa vam svetujemo, da se po štirih letih od pnevmatik poslovite, oziroma takrat, ko je njihov profil manjši od 4 mm (kljub temu, da zakon narekuje drugače).